cropped-logo-2020.png

Weekendje Texel

Weekendje Texel

Het is juni, alweer een tijdje geleden maar na de drukte van het WK organiseren, deelnemen was het tijd voor een training met de IPO-groep op Texel. HSV Dos, daar voel je je altijd welkom, de meesten van ons reisden vrijdag af naar het mooie grote eiland, sommigen met caravan, anderen in B&B of in een hotel c.q. huisje, maar het trefpunt was HSV Dos, er werd afgesproken om zaterdagochtend heerlijk te ontbijten met elkaar en aansluitend te gaan speuren, appel en manwerk te gaan doen. Leon kwam nog speciaal zaterdagochtend aan met de boot om er ook bij te zijn. Het weer was mooi en de sfeer zat er goed in. Wij waren niet de enige gasten maar ook een club uit het midden van het land was aanwezig, wat de sfeer niet kon drukken.

Waarom uit trainen gaan, ff werken aan de groepsmotivatie, de onderlinge aandacht maar ook zeker voor de honden om eens te ervaren wat er buiten het eigen terrein nog meer te ervaren valt. Sommige honden hebben nog niet veel ervaring buiten het eigen veld en dan zie je dat afleiding, voorbereiding en het opdoen van de ervaringen op vreemd veld.

De speurvelden waren hoog, maar voldoende om de honden te laten speuren en te laten ervaren dat zeelucht, andere bodemstructuur en veel wild weer een nieuwe ervaring is om mee te nemen.
Appel en manwerk op een superleuke en mooie locatie als bij Dos, waar door enkele leden met hart en ziel hun tijd en energie in steken.

Na de training zijn we met elkaar uit eten gegaan en wat hebben we gelachen aan de dames tafel, de heren waren stil en genoten blijkbaar van hun pilsje. Het was een onvergetelijke avond, de volgende dag ging ieder zijn gang, de ene van het eiland af, de ander nog even ontbijten bij Dos en weer anderen kwamen familie van over en gingen het eiland verkennen.

Bedankt HSV Dos voor een heerlijk weekend.

Tot volgend jaar