cropped-logo-2020.png

VZH/IPO examen

Keurmeester Ben Ekhart sloot vandaag zijn toespraak af met de woorden: “Het komt maar zelden voor dat er bij een examen waar hij keurt 100% score is. Naast het feit dat hij heel graag op Hoogkerk keurt, daar altijd alles super is voorbereid, van secretariaat tot keuken, van speurvelden tot pakwerk, maar bovenal de kwaliteit van de combinaties”

Dat zijn als vereniging toch woorden met bewondering.  De dag begon om 9.00 uur, koffie lekker klaar, sfeer super internationaal van Duitser, Fransen en Noren waren er natuurlijk ook Nederlanders.  Het examen was erg goed gevuld met 10 VZH honden en 3 IPO honden.  We begonnen met appel van de VZH honden, er deden diverse rassen examen; Dobermann’s, Duitse Herders, Hollandse Herders, XMechelaars, XDuitse Herders. Niet iedere deelnemer kwam van Hoogkerk er waren ook diverse deelnemers van andere verenigingen in de omtrek.
De punten varieerden van 43 tot en met 59. Hoogst behaalde kwalificatie is 60.
In het gesprek vooraf gaf de Keurmeester nog duidelijk aan dat VZH is gebaseerd op een onbevangenheidproef waarin duidelijk naar voren moet komen dat de hond moet gehoorzamen, sociaal naar mens en hond moet zijn. Mocht er iets mis gaan, neem maatregel, blijf dicht bij je trainingsarbeid en ga dus geen andere dingen doen die je niet geoefend hebt.

Van Hoogkerk deden mee: ·Klaas Stienstra met zijn Hollandse Herder; Holland Nigel v. Le Dobry, deze combinatie behaalden 58 punten van de 60.
Jack Stienstra met zijn in bruikleen zijnde Hollandse Herder: Holland Odera v. Le Dobry, deze combinatie behaalden maar liefst 59 punten met de opmerking van de keurmeester dat hij nu echt iets ging zoeken om toch iets te kunnen zeggen. Jack en Odera waren beide de jongste combinatie.
Jose Stienstra met haar in bruikleen zijnde Dobermann, Hachka Dobry du Bois de Liers, een Franse dobermann, die goed voorbereid is door Elisabeth Vasseur en waar Jose sinds 4 dagen mee traint. Behaalden in de stromende regen toch 50 punten van de 60.
Sietze Plazier met zijn kruising Mechelse Herder, Dana. Voor Sietze en Dana was dit het eerste VZH examen allertijden.  Deze combinatie behaalde 47 punten.

Alle overige geleiders, die niet bij Team Hoogkerk trainden zijn ook geslaagd voor hun VZH of IPO

Het dorpsgedeelte werd allemaal positief afgesloten, honden zijn super sociaal, toonden geen agressie, angst of ander foutief gedrag.

Helaas dat de zon ons niet ten gunste is geweest maar de overige ingrediënten waren aanwezig.
Iedereen van harte gefeliciteerd, op naar paasmaandag waar het volgende examen al weer gepland staat.

Pl.GeleiderVer.HondRasCert.ABCTotaalKwal
1J.G.T.H. v.d. BergVDHIron vom FalorieDHIPOIII939092275Zeer goed
2B. van der VeenVDHGuppie v. the Seven Bridges RoadDHIPOII978995281Zeer goed
3K.A. Bouwman1.03Bodhi vom Hohen MoorlandDHIPOII968590271Zeer goed
4J. Stienstra1.07Holland Odera v. Le DobryHHVZH59+ ++
5K.J. Stienstra1.07Holland Nigel v. Le DobryHHVZH58+ ++
6S. SchneiderOverigAmber van HamerslagDHVZH53+ ++
7B. WeilandVDHKyraxDHVZH53+ ++
8L. HenryOverigHex Plyk Me Dobry du Bois de LiersDMVZH53+ ++
9P. Aartsma1.02FaskaxDHVZH52+ ++
10J.A. Stienstra-Pelsma1.07Hachka Dobry du Bois de LiersDMVZH50+ ++
11E. VasseurOverigHertog Dobry du Bois de Liers VZH47+ ++
12S. Plazier1.07DanaxMHVZH47+ ++
13S. van der KolkVDHJette van TweelerlandDHVZH42+ +