cropped-logo-2020.png

Trainings 2 daagse

De Werkhondengroep de Hollander heeft op 3 en 4 januari een trainings tweedaagse met Yannick Kayser en Andrea Manthey gehad. Helaas waren er 3 groepsleden niet aanwezig ivm werkzaamheden. Yannick en Andrea arriveerden maandagavond omstreeks 19 uur in Hoogkerk. Na een hartelijke begroeting, koffie, fris een koekje werd er wat gesproken over hondensport en natuurlijk de aankomende trainingssessie. Iedere deelnemer had zijn trainingsdoel beschreven, er werd een indeling gemaakt van 6 appel en dan 6 manwerk. Maar hier kon natuurlijk van afgeweken worden. Vervolgens werd nog iets gegeten, hondjes uitgelaten en de slaapplaats geinspecteerd.

Dinsdagochtend om 8.30 uur stond het ontbijt in de kantine klaar. Iedereen moest uiterlijk 8.45 uur aanwezig zijn en zoals de duitse mentaliteit is, PUNKTLICH, werd er om 9 uur gestart met appel. De weergoden waren ons niet gezind. Het regende de gehele dag. Klaas had er een job bij, levering van regenpakken. Het weer kon ons niet tegen houden, iedereen was gemotiveerd, leergierig en betrokken. De kennis van Yannick en Andrea is van hoog nivo. De beginnende geleiders hebben allemaal zeer duidelijk uitleg ontvangen in de praktijk over de opbouw van het africhten. De geleiders die graag dit jaar het wedstrijdveld willen betreden werden gecoacht op de kleinste puntjes. Yannick was daarbij zeer kritisch en onderbouwt. Ook werden oefeningen talloze keren herhaald totdat hond en/of geleider dit begrepen cq konden uitvoeren.

Jack en Andrea ondersteunden Yannick bij de pakwerk sessie’s, het werd een echt teambuildings gebeuren. Alle pakwerk onderdelen werden uitvoerig voorbesproken, getoond en daarna door onze geleiders uitgevoerd. De eerste dag eindigde in het donker, ieder zat nog even na en ging vermoeid maar voldaan naar huis, zich voorbereiden op de tweede dag. Deze tweede dag werd begonnen met de 6 andere honden die nog geen appel de 1e dag hadden gedaan. Na het gezamelijke middageten werden nog twee honden behandeld die de 1e dag hadden geapporteerd en gesprongen en toen kon een ieder wederom manwerk doen. De lijnvoering en hulp werd besproken, aanblaffen, revieren, rugtransport etc etc. Voor sommige honden werd het een vuurdoop maar doorstonden dit fantastisch.

Yannick complimenteerde onze groep met de kwaliteit van de honden en geboekte vooruitgang en het nivo van de geleiders. We zijn op de goede weg.

Om 17 uur hebben we de trainingssessie afgesloten en bedanken Andrea en Yannick voor hun begeleiding, inbreng en deskundigheid. Zij maakten zich op voor een lange rit richting Zuid Duitsland en we hopen dit zeker te kunnen herhalen.