cropped-logo-2020.png

Seminar Theo en Petra Sporrer

bbblbbbr
_DSC3229.jpg
_DSC3230.jpg
_DSC3231.jpg
_DSC3232.jpg
_DSC3234.jpg
_DSC3193.jpg
_DSC3208.jpg
_DSC3217.jpg
_DSC3223.jpg
_DSC3224.jpg
_DSC3230.jpg
_DSC3229.jpg
_DSC3230.jpg
_DSC3231.jpg
_DSC3232.jpg
_DSC3234.jpg
_DSC3193.jpg
_DSC3208.jpg
_DSC3217.jpg
_DSC3223.jpg
_DSC3224.jpg

Seminar 26 en 27 november 2011, te Ettelbruck Luxemburg: Petra en Theo Sporrer

Vijf uur rijden van Hoogkerk wilden wij, Klaas, Jack en Jose een seminar bijwonen van Petra en Theo Sporrer. Theo is dit jaar Wereldkampioen africhting alle rassen geworden in Rheine.
Wij waren in Rheine daarbij dat Theo van het podium af kwam en huppelend zijn vrouw en kind tegemoet kwam. Een zeer aandoenlijk beeld, zo intens gelukkig en blij.  Dus mijn nieuwsgierigheid was gegroeid en ik wilde weten hoe het kwam waardoor de honden z’n snelle uitvoering hadden van hun oefening en wat zij deden om de focus bij de hond zo goed te optimaliseren.
Dus vrijdag, Jack kwam uit school en Klaas had een snippermiddag zijn wij bepakt vertrokken naar ons onderkomen in Luxemburg. De reis verliep soepel, we konden Luxemburg niet goed bekijken door al de mist.

Zaterdagochtend om 9.00 uur begon het seminar en om 18 uur werd de 1e dag afgesloten.
Zondag wederom om 9.00 uur starten en om 16.00 uur werd het seminar afgesloten.
Dus twee intensieve lange dagen.

Petra is sinds 1990 actief bezig met honden, haar carrière begon met een labrador. In 1995 werd zij bij de Duitse Kampioenschappen 2e met deze hond en behaalde op manwerk 99 punten. De zondag van het kampioenschap stond Petra s’ochtends als 1e genoteerd, die dag zijn Petra en Theo samen naar Amsterdam gereden (omdat de kampioenschappen toch tegen de grens lagen) toen ze terug kwamen was er een bord met daarop de tekst: 1 labrador tegen 1000 mechelaars!! Helaas werd ze net verslagen en behaalde de 2e plaats. Daarna is Petra overgestapt op de Mechelse Herder, zij heeft diverse Duitse Kampioenschappen, FMBB en Wereldkampioenschappen meegedaan.

Theo is begonnen als 10 jarig kind met een Duitse Herder, zijn schoolmeester had een nest pups liggen en hij heeft zo lang aan het hoofd van zijn ouders gezeurd dat hij een pup mocht. De hond deed natuurlijk met hem wat hij wilde. Vervolgens kwam hij iemand tegen die hem vertelde over een vereniging waar de hond werd opgeleid en dat de hond moest doen wat jij wilde. Zo kwam hij in aanraking met het clubverband. Daarna had Theo zijn oog laten vallen op een collie zonder stamboom. Hier ging het appel erg goed mee maar beet geen deuk in een pakje boter. Omdat het sociale leven na de collie het niet toeliet om zelf een hond te houden, heeft hij voor diverse mensen honden afgericht. Op zijn 18e heeft hij het pakwerk opgepakt. Zijn eerste kennismaking als pakwerker was dat hij in het verstek stond en de eerste de beste hond beet hem direct in het bovenbeen.
Op aandringen van Petra heeft hij weer een eigen hond opgebouwd en hier dit jaar Wereldkampioen mee geworden en zich voor 2012 al gekwalificeerd voor de Duitse Kampioenschappen, FMBB- en \Wereldkampioenschappen FCI. Hij is nu ook bezig met een jonge hond een kind van Emmy.

Hun filosofie cq doelstelling van hondensport:
Petra en Theo hechten een zeer grote waarde aan de honden iets aanleren, tijdens het appel willen ze stress vermijden. Inwerken bij oefeningen willen ze niet. Alles wat een hond niet verstaat geeft stress, dus eerst aanleren.

Ze stoort zich er totaal niet aan als de hond niet wil. Super beheerst!!

Mijn conclusie nav dit seminar:
Niet veel nieuws geleerd maar wat mij de ogen weer heeft doen openen is de focus, beginpositie en volgpositie verbeteren!! Hoe ik de sta uit looppas ga aanpakken, toch meer werken met 3e persoon, zowel bij appel als manwerk.

Petra en Theo zijn super sociale mensen, een engelen geduld, geen onvertogen woord over een ander. Na alles wat ze bereikt hebben zijn ze totaal niet verwaand. Een groot voorbeeld voor velen.