HOLLAND CUP 2007

9e editie

Holland Cup 2007
Podium Holland Cup 2007
Holland Cup 2007
Speurvelden
Holland Cup 2007
>> uitslagen
bbblbbbr
fotoalbum251.jpg
fotoalbum252.jpg
fotoalbum253.jpg
fotoalbum254.jpg
fotoalbum255.jpg
fotoalbum218.jpg
fotoalbum219.jpg
fotoalbum220.jpg
fotoalbum221.jpg
fotoalbum222.jpg
fotoalbum223.jpg
fotoalbum224.jpg
fotoalbum225.jpg
fotoalbum226.jpg
fotoalbum227.jpg
fotoalbum228.jpg
fotoalbum229.jpg
fotoalbum230.jpg
fotoalbum231.jpg
fotoalbum232.jpg
fotoalbum233.jpg
fotoalbum234.jpg
fotoalbum235.jpg
fotoalbum236.jpg
fotoalbum237.jpg
fotoalbum238.jpg
fotoalbum239.jpg
fotoalbum240.jpg
fotoalbum241.jpg
fotoalbum242.jpg
fotoalbum243.jpg
fotoalbum244.jpg
fotoalbum245.jpg
fotoalbum246.jpg
fotoalbum247.jpg
fotoalbum248.jpg
fotoalbum249.jpg
fotoalbum250.jpg
fotoalbum251.jpg
fotoalbum252.jpg
fotoalbum253.jpg
fotoalbum254.jpg
fotoalbum255.jpg
fotoalbum218.jpg
fotoalbum219.jpg
fotoalbum220.jpg
fotoalbum221.jpg
fotoalbum222.jpg

Kort verslag Holland Cup (CACIT) 2007

Het weer en de speurvelden.
Qua weer mogen we dit jaar zeker niet klagen, was het vorig jaar eigenlijk te warm, nu leek het er op dat het hele evenement in het water zou vallen. Uitgerekend op zaterdag begon een enorme weersverbetering, zondag bleven de hemelsluisen helemaal gesloten en brak zelfs een Holland Cup zonnetje door. Het slechte weer in de weken voorafgaande aan de wedstrijd maakte het de boeren onmogelijk het gras te maaien, het was dus zoeken naar goede speurvelden waarop de geleiders droge voeten konden houden en het gras een aanvaardbare lengte had. In de week voor de wedstrijd hebben we ze gevonden, boer Rozema bedankt mede namens alle geleiders.

De publieke belangstelling.
Het hele weekend was het gezellig druk op en rond het wedstrijdterrein. Zelfs op zaterdag stond er veel publiek de wedstrijd te bekijken en dat mag toch wel opmerkelijk worden genoemd, omdat over het algemeen toch altijd de zondag de drukste dag is. De catering draaide op volle toeren en het, sinds tijden, mooie weer verhoogde alleen maar de sportieve stemming. Na de prijsuitreiking waren er weer diverse complimentjes en bedankjes voor een geweldig hondensportweekend in het “Hoge Noorden”.

Wij hebben onze uiterste best gedaan om het een ieder naar de zin te maken en hopen uiteraard alle deelnemers maar zeker ook het publiek volgend jaar weer te mogen begroeten bij de 10e Holland Cup (CACIT).

Update 6 juli, ontvangst en loting.
Gedurende de gehele dag arriveerden deelnemers in Hoogkerk, er is nog ingetraind en even na half 7 konden ruim 55 gasten aanschuiven aan een werkelijk fantastisch Italiaans buffet verzorgd door Aggie’s Kitchen uit Hoogkerk, de complimenten waren niet van de lucht. Dat belooft dus nog wat voor het buffet tijdens de Holland Cup Feestavond. Om 20.00 uur vond de loting plaats voor de 9e Holland Cup (CACIT), na een korte bespreking met de keurmeesters en de pakwerker toonde een witte hond Afdeling C waarna het nog lang gezellig bleef aan de Zuiderweg. Op naar de (vroege) dag van morgen.

Update 6 juli 2007
Alle voorbereidingen zijn zo goed als afgerond en de camping begint al aardig vol te lopen, kortom de wedstrijd kan beginnen. Alleen het weer zit nog niet zo mee maar, als we de voorspellingen mogen geloven, dan hebben we het meeste water al gehad en belooft het zondag zelfs een “zomerse” dag te worden. Alle reden dus om de 9e editie van de Holland Cup (CACIT) eens met eigen ogen te aanschouwen.

Update 4 juli 2007.
De eerste gasten zijn vandaag gearriveerd en ook zijn nu de exacte starttijden van de wedstrijd bekend.

Eerste intraindag goed bezocht.
Op zaterdag 30 juni was de eerste intraindag voor de Holland Cup 2007. Vanuit het verre zuiden en het midden van het land kwamen deelnemers naar Hoogkerk om het veld te verkennen. Pakwerkers Willem de Vries en Bert Pos hebben de hele middag op het veld gestaan en voor alle geleiders pakwerk gedraaid. Rond 18.00 uur vertrokken de laatste gasten huiswaarts na zich eerst weer te hebben aangemeld voor de volgende intraindag.
Ook hebben diverse mensen nog gereserveerd voor het buffet op vrijdag en de feestavond op zaterdag, die beiden weer zeer druk bezocht gaan worden.
Verder is er de hele zaterdag al druk geklust rondom het wedstrijdveld en zijn de bewegwijzeringsbordjes voor de omleidingsroute alvast in orde gemaakt.
Kortom, het aftellen naar het Hollandcup weekend is begonnen.

Aantal inschrijvingen boven verwachting
Vandaag, 23 juni, is de inschrijftermijn voor De Holland Cup 2007 gesloten. Er hebben zich maar liefst 38 deelnemers aangemeld en dat is een stijging ten opzichte van voorgaande jaren. Alle deelnemers krijgen binnen enkele dagen per post een bevestiging van de inschrijving en de eventuele reserveringen voor camping, buffet en feestavond toegestuurd, alsmede een routebeschrijving en informatie omtrent de mogelijkheden voor intrainen.

Prijzentafel
Dit jaar beschikken we over een hele mooie prijzentafel met maar liefst 25 gesponsorde bekers. Cavom stelt voor de winnaars en alle deelnemers een zak voer beschikbaar en dankzij Dursydog, Bandit diervoeding, Hondsrug Bron- en mineraalwater en ADB ontvangen de deelnemers het werkboekje retour in een goed gevulde tas. NBG HSV Hoogkerk is deze sponsoren alsmede de adverteerders zeer erkentelijk voor de bijdragen, dit maakt het voor onze vereniging mogelijk om ieder jaar weer een aansprekende wedstrijd te organiseren.