cropped-logo-2020.png

Noorderlicht Bokaal 2015

Dit jaar zouden twee combinatie’s deelnemen aan de Noorderlicht bokaal, helaas is Klaas Stienstra met zijn Holland Nigel uit gevallen,  de fok gaat voor deelname en daarom moest Nigel aantreden voor andere werkzaamheden.  Jack Stienstra met zijn Holland Messi, waren van de partij, lotnummer 17, laatste combinatie van de dag. De gehele dag wachten tot je aan kan treden is soms erg zwaar en vermoeidend. Vele clubbleden kwamen aanmoedigen wat altijd erg plezierig is. De sfeer is goed, ontspannen en relaxed. Jack en Messi moesten om 10.30 uur speuren. Ook hierin trok Jack het laatste lot nummer.  De speurvelden waren voorzien van hoog gras, velen hadden problemen met de voorwerpen. De sporen lagen er goed in. Dit gaf voor sommige honden de mogelijkheid om hoog en niet intensief te speuren. Maar Messi is een super speurder, rustig, niet versnellen in de hoek, hoeken overtuigen, diep, alles wat een keurmeester wil zien. De combinatie deed voortreffelijk werk, de keurmeester hoefde niet te schrijven, alleen te genieten van het intensieve speuren. Dit resulteerde in 100 punten. Volle bak.

Appel, de hond werd strak voorgebracht, Jack had last van spanning, dit viel af te lezen van zijn gezicht. Spanning te veel is niet goed, daardoor wordt de hond iets gedrukt. Ook de blessure aan zijn voorpoot speelde een rol,  twee week voor het evenement hebben Messi en Nike ff een robbertje gevochten en blesseere Messi zijn poot, een dikke ontsteking erin en helaas aardig gekneusd. Desondanks gingen ze ervoor en heeft de hond t/m de af oefening weinig punten verloren. Toen kwam het apporteren, helaas kwam Messi niet snel terug en bleef 2 keer staan, ook het springen ging op de terugweg niet van harte, dit resulteerde in minimaal 15 verliespunten op het apporteren en dan gaat het snel.

Na het appel, werd er direct doorgegaan met manwerk. Jack moest zich herpakken en het verlies snel verwerken. Ook Messi moest snel herstellen, er waren maar 3 combinatie’s voor hem, dus ik denk dat ze binnen een tijdsbestek van 30 minuten weer moesten aantreden.  Zoals echte sportmensen/dieren moesten ze er weer voor, teleurstelling achter in het hoofd op naar het volgende onderdeel. Dit ging super, grandioos, het was stil aan de zijde van het publiek. Deze combinatie schitterde op het veld, mooie volle harde beten. correct afgewerkt, goede overgangs fase’s,  correct lossen en uitstekend onder appel. Een genot om te bekijken. Niet zoals in andere landen waar geklapt wordt voor het mooie werk, bleef het hier stil aan de zijlijn. Maar ze deden het. Met maar liefst 97 punten konden ze opgelucht het wedstrijdveld weer verlaten.

Jack en Messi eindigende als derde, met een gedeelde eerste plaats op afd. A en C, 100 – 80 – 97 totaal een mooie kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap Werkhonden 2016.

Wij danken NBG de Hondsrug voor de goede organisatie, het warme welkom, de mogelijkheid om in te trainen en het gastvrije onthaal.