cropped-logo-2020.png

Masterclass met Karin Roelofsma

In de periode van 20 augustus t/m 24 augustus was er voor het eerst een masterclass recallers en bodyawarness trainingsworkshop georganiseerd op Hoogkerk. De lessen waren iedere middag van 13.30 uur tot 17.30 uur en werd gegeven door Karin Roelofsma uit Limburg. Een unieke gebeurtenis voor zowel baas als geleider. Voor aanvang was er informatie verstrekt wat de lessen inhielden maar toch waar begin je aan? Wat wordt er van je verwacht, kun je dit, kan je hond dit? Houden we het zolang vol?? Allemaal vraagtekens die in de praktijk moesten blijken.

Er deden 11 honden mee en 10 geleiders, een zeer gevarieerde groep geleiders van jong tot oud en van pup tot volwassen hond. Het weer was uitzonderlijk goed, iedere middag scheen de zon.
De geleiders waren zeer gemotiveerd en stonden versteld van de prestatie’s van de hond. Wat kan een hond al veel leren als pup, maar ook de oudere honden kregen het in de gaten dat de meerwaarde bij de baas ligt en niet in hun eigen wereldje.

Iedereen weet dat je als roedelleider moet optreden maar hoe krijg je de hond nu zo ver dat hij jouw ook ziet als roedelleider, hoe verstevig je de band met je hond, het plezier dat je met je viervoeter kunt beleven is intens en hoogwaardig. Het respect wat je voor elkaar krijgt.

Karin is erg duidelijk in haar uitleg, kon goed motiveren waarom de oefeningen van belang zijn, wat is de meerwaarde en hoe bouw je dit op. Iedere dag werden de cursisten enthousiaster maar ook zeker vermoeider. Dit kon je ook zien bij de hond.

Maar desondanks hebben we een super week met elkaar beleefd. De week werd afgesloten met een gezamelijke BBQ, de week werd geevalueerd en iedereen kwam tot de conclusie dat we dit zeker moesten overdoen, desnoods aan de andere kant van het land.

Karin bedankt voor je deskundigheid en duidelijkheid in de lessen en we zullen zeker een vervolg plannen om hier mee door te gaan.