cropped-logo-2020.png

Holland Cup 2014

In tegenstelling tot het WK een tweetal maanden geleden, hebben we een vandaag een wedstrijd in een zonnig Hoogkerk. Van de regen van toen is vandaag gelukkig niks te bespeuren.

Het eerste onderdeel van de wedstrijd begint voor iedereen met afdeling A, het speuren. Een heel mooi en groot terrein te Aduard is hiervoor de locatie.

Spoorleggers van dienst zijn vandaag Jan Rietveld en Johan Smit. Keurmeester voor de afdeling A is vandaag Dhr. Gerard List

Om 8u was het verzamelen geblazen voor de deelnemers om richting Aduard te vertrekken. Spoorleggers, wedstrijdleiders en keurmeester zijn al ter plaatse.

Om 9u is de eerste deelnemer, Teus Tijsseling van start gegaan in IPO I. De eerste deelnemer en ineens de eerste 100 punten die verdiend zijn. Tijdens het verloop van het speuren werd duidelijk dat de ene hond er al meer zin in had dan de andere. Helaas ging het voor Jeanette Bout niet zo goed vandaag. Het spoor niet uitgelopen en gras eten wat helaas maar 12 punten opleverde. Verder waren de hoge speurpunten vandaag nog weggelegd voor Corrie van der Zweep met Buffy 99 punten, Simon Feersma Hoekstra met Diablo 98 punten en Baukje Wiersma 96 punten. Ook de winnaar van vorig jaar kwam met 96 punten tevreden van het speurterrein.

Terug aangekomen op de club hing daar al een gezellige warme sfeer. Toch wel wat toeschouwers die zijn komen opdagen om er een gezellige wedstrijdnamiddag van te maken.

Om 12u mocht Teus Tijsseling opnieuw als eerste van start gaan met het appèl. Samen met Wil Hoogerhuis zijn zij de enige 2 deelnemers in IPO I. 86 en 81 zijn hier hun punten. Keurmeester van dienst, B. Kleinhesselink.

Jan Van de Visch beet de spits af voor IPO III. Na een behoorlijk appèl komt hij alweer tevreden van het terrein met een mooie 95 punten. Klaas Stienstra met Faya een mooie 90 punten en dan Jeroen ter Horst en Corrie van der Zweep, beiden met 87 punten.

Tijdens het verloop van de wedstrijd zijn natuurlijk ook alle mensen van HSV Hoogkerk in de weer. Zowel op de voor- als op de achtergrond. De mensen in de kantine die iedereen van drank voorzien, de mensen bij de overkapping die iedereen van de nodige maagvulling voorzien, de wedstrijdleiders en de groep op het terrein en dan Ron die voor de micro, het geluid, de prijsuitreiking en foto¢s zorgt. Iedereen doet zijn ding om de wedstrijd perfect te laten verlopen. Ook Alien niet te vergeten die het secretariaat voor haar rekening neemt en natuurlijk Klaas en José die de organisatie van deze wedstrijd, de indeling van het werkvolk enz… op hun naam staan hebben. Allemaal mensen die dit vrijwillig doen en die dus ook een dikke pluim hiervoor verdienen!

Zo, terug naar de wedstrijd en op naar afdeling C. Pakwerkers vandaag zijn Sjors Jonkers en Jack Stienstra. Keurmeester hier is B. Ekhart.

Uitblinker van vandaag in afdeling C is alweer Jan Van De Visch. Alix deed hier echt zijn best en draaide een goed manwerk. Zijn beet was goed en hij volgde de commando¢s goed op. Zijn punten hiervoor, 96.

Klaas Stienstra staat voor de meeste constante, hij presteert vandaag met Faya 90 punten op elk onderdeel.
Alle honden hebben er blijkbaar zin in waardoor de score¢s dicht bij elkaar liggen, respectievelijk 96, 90, 88, 86, 85, … Helaas 1 deelnemer waarvoor het vandaag niet zo goed ging behalve het speuren, Baukje Wiersma. Een super score van 96 op het speuren en dan helaas 65 op appèl en 60 op manwerk maar, kop niet laten hangen en er volgend jaar opnieuw voor gaan.

Laatste deelnemer vandaag is Corrie van der Zweep met haar Duitse herder Buffy. Zij deed het uitstekend in het speuren met 99 punten, 87 punten in appèl en 85 punten in manwerk.

Zo zijn alle onderdelen en alle deelnemers aan de beurt gekomen en kunnen we overgaan naar de prijsuitreiking.

Eerst de Koppel en Teamprijzen waar de winnaars Geesje en Corrie van der Zweep zijn bij de koppels en Team Hoogkerk met Klaas Stienstra, Jeanette Bout en Jan van de Visch bij de teams.

Wat het individuele betreft is de winnaar in IPO I Teus Tijsseling met een eindscore van 275 punten.

In IPO III is de 3e plaats weggelegd voor Klaas Stienstra met Holland Faya v. Le Dobry met een eindscore van 270 punten; de 2e plaats is voor Corrie van der Zweep met Buffy vom Hohen Moorland met een eindresultaat van 271 punten; en als eerste, met een Topresultaat van 287 punten, Jan van de Visch met Alix van het Eldenseveld. Hij was de titelverdediger en heeft het dit jaar ook weer voor elkaar gespeeld! Een dikke welgemeende proficiat aan alle deelnemers en wij hopen jullie volgend jaar opnieuw te mogen verwelkomen.
Nogmaals dank aan alle deelnemers en medewerkers voor het helpen slagen van deze leuke en vooral zonnige dag en hopelijk tot volgend jaar op de 17e Holland Cup.

Caroline Pauwels