cropped-logo-2020.png

Trainingsworkshop Yannick Kayser

Het jaar 2014 is goed afgesloten met een 3 daagse training, gegeven door Yannick Kayser, van Kayserdog – IPO trainingscentrum te Miessenheim, Duitsland. De weergoden waren ons goed gezind, de sfeer was fantastisch, de dagen begonnen om 9 uur en eindigden om 21 uur, tussen de middag werd de warme maaltijd verzorgd door Hotel Aduard,  s’avonds werd er nog heerlijk een kleine hap genuttigd en nagesproken over de training. Er is weer veel duidelijk geworden of opgefrist.
Wat wederom erg duidelijk is geworden,  hoe communiceert een trainer/coach,  uitleg, als alles goed gaat is er niets aan de hond maar zodra er iets fout gaat, hoe ga je hier mee om, wat doe je, hoe doe je het maar bovenal, wanneer doe je iets?? Wat kleinigheden lijken in het niet bewust straffen cq belonen van je hond, kan tot grote gevolgen leiden voor een hond. Je hond zal niet begrijpen wat goed en fout is.
Hoe grijzer de hond leeft hoe moeilijker het is.  Dus hoe inconsequenter wij zijn naar onze hond, des te moeilijker is het om af te richten. Het lijkt een mooi spelletje maar O zo moeilijk.

Voor 2015 zullen zeker weer enkele trainingen op het programma staan in Hoogkerk of in Friesenheim.  Ook geinteresseerd in Yannick Kaijser, voor meer informatie: http://www.kayserdog.de/kayserdog-ueber-mich.html

Wij zullen achter de schermen nog even doorgaan om 2015 weer vol goede moet,  nieuwe uitgewerkte ideeen, plannen bij jullie te presenteren. Maar wensen jullie eerst hele fijne feestdagen en een voorspoedig 2015.