cropped-logo-2020.png

Seminars Tuukka Nikola | Anne Eismann

Het is de laatste avond van dit jaar, 2018 ligt achter ons, wat heeft onze vereniging veel bereikt en gedaan. Het organiseren van een Wereld Kampioenschap voor Hollandse Herders, maar dan niet 1 sportdiscipline maar maar liefst 5 sportdisciplines. Zelfs sporten waar onze vereniging nog geen ervaring c.q. ooit iets mee heeft gedaan. Maar het is gerealiseerd. Een evenement met een grandioze inzet van onze leden, vrienden, familie, maar ook zeker andere vrijwilligers, die ons belangeloos hielpen. Ook een ontzettend groot risico werd er genomen om dit te doen, niet allen organisatorisch maar zeker financieel. Het had de afgrond kunnen worden van Hondensport Hoogkerk. Maar ook hier draaiden we onze hand niet voor om. Het is gelukt met dank aan onze sponsoren, adverteerders en mensen die het evenement een warm hart toedragen. Grandioos. Maar dan ook nog eens 2 pakwerkers van onze club die op een WK draaien en met als kers op de taart, Hondensport Hoogkerk heeft een Wereld Kampioen in hun midden.

Na het WK, stond de vereniging niet stil, weekendje Texel, bij HSV Dos, trainingsworkshop met Anne Eisemann, Oktoberfeest, Lady’s Helper Day, dat zelfs de regionale televisie haalde en werd vervolgd met opnames van TV MAX, wat een reclame voor onze club en onze sport. die zeker eens in de spotlights mag komen te staan.

Na de Lady’s Helper Day, waren er ook minder leuke dingen. het overlijden van Jacob vd Meer, beter bekend als Eigenaar van VDM Cavom, maar voor ons nog meer als een goede vriend die veel te vroeg is overleden en wat nog steeds onbegrijpelijk is. Deze man heeft met zijn bedrijf ons meer dan 20 jaar financieel ondersteunt als vereniging en droeg ons altijd een warm hart toe.

Ook is er nog een examen geweest en een bezoek aan de kerstmarkt in Oldenburg.

Het jaar is afgesloten gister met een grandioze klapper, Tuukka Nikola, die na 10 jaar weer terug kwam op onze locatie. We hebben drie dagen getraind met VDH-vereniging Haarlemmermeer. Het was met of zonder hond grandioos om mee te maken. Er werd gesproken over visie, wat is jouw perfecte uitvoering. de vier F’s daarnaast nog over
Activity, Agressie, Emoties, Kanaliseren, Autoriteit, Drive, Signalen, Hulpmiddelen etc. etc.

Een training driedaagse met zoveel inhoudt, kennis en samen delen van je passie.
Soms uit de box denken, niet alleen technisch trainen maar gebruiken van emoties in je training. Zo waarde vol,
heerlijk om mee te maken. Dat is genieten van IPO Hondensport. De beleving om dit samen tot een hoger niveau te brengen.

Dank je Tuukka, voor deze geweldige dagen. En we zien je vast snel weer in 2019. Kan niet wachten om de plannen uit te werken en een coöperatie aan te gaan.

Ondanks dat bijna alles kapot is op de club, zoals CV, verlichting, wasmachine, het ontbrak ons aan niets, de saamhorigheid en het wij gevoel was er meer dan men kan wensen.

Ook wil ik mijn ouders bedanken voor de heerlijke maaltijden die wij voorgezet kregen. Welke papa en mama doen dit nog, belangeloos voor een trainende groep klaar staan en iedere dag weer alles opruimen en schoonmaken. Zodat ik ook kon genieten van deze drie dagen.

Dus we gaan het jaar goed uit, de planning om de eerste zaterdag in 2019 dan maar te gaan klussen i.p.v. te trainen is alweer gepland.

Iedereen een hele fijne avond met familie, vrienden of geliefden. We gaan er weer voor in 2019.