cropped-logo-2020.png

Workshop Yannick Kayser

Dit weekend stond in het teken ter voorbereiding aan het Wereld Kampioenschappen, afgelopen vrijdag is er door de 4 deelnemers hard getraind, akkervelden, voetbalveld en trainingsaccomodatie is bezocht om te ervaren hoe het is voor de honden om daar te kunnen staan over 2 week. Er werd voor het gevoel bv ook 5 minuten tijd besteed aan het intrainen, hoe doe je dit, hoe snel zijn 5 minuten om etc.

Om kwalitiet te leveren moet je kwaliteit bieden en halen. Naast kwaliteit doet uitstraling ook veel en deze trainingsworkshop stond naast hard trainen ook een mooi aangekleed ontbijtbuffet gereed om de dag samen goed te beginnen. Dit alles werd geregeld door de dames Amanda Straatman-Zuidland en Nina van der Veen, namens Acitve Dog Care en Hondensport Hoogkerk danken wij deze dames om voor ons 3 dagen klaar te staan met eten en drinken en zelfs zondag als afsluiting werd op de goede afloop samen een heerlijk gebakje gegeten.
Het middageten was voortreffelijk verzorgd door Hotel Restaurant Aduard, Best Western hotel.

Yannick Kayser van http://www.kayserdog.de/kayserdog-ueber-mich.htmlkwam naar Nederland om invulling te geven aan kennis en ondersteuning in de training op afd. A, B en C, dus zowel speuren, appel en manwerk.
Er werd getraind met een 11 tal mensen, ook onze belgische buren waren aanwezig om zich voor te bereiden op de WK.

Vrijdag starten we de dag om 9.30 uur met ontbijt, kennismaking en aansluitend trainen. De dag eindigde in de late uren, om 22.00 uur verlieten we het veld, moe, maar zeer tevreden over hetgeen die dag heeft gebracht.
Zaterdag werd er om 8.30 uur getafeld, vanaf 9 uur werden er sessies appel en manwerk gedaan, het aandachts punt voor deze dag lag bij het appel gedeelte.
Om 19.30 uur stonden Annouska Pelsma en de overige dames voor ons klaar om een heerlijke BBQ te verzorgen en werd er druk nagetafeld over alles wat er die dag passeerde.

Zondag stond in het teken van manwerk. De meeste honden deden nog 2 sessie’s alle oefeningen kwamen aan bod. Yannick nam uitgebreid tijd om alle honden te begeleiden. Om 16 uur eindigde de trainingsdagen. Moe, voldaan en veel progressie gemaakt. Trainingen werden besproken en afspraken gemaakt welke vorderingen er moeten zijn als Yannick eind juni weer naar Nederland komt om de volgende wedstrijd voor te bereiden.

We namen afscheid van een ieder en hopelijk is de terugreis voor Yannick niet 15 uur zoals de heenreis, maar dat hij snel en veilig weer mag aankomen thuis bij zijn gezin. De belgen zijn inmiddels ook weer veilig thuis. Terugziend op een grandioos weekend met veel hondensport plezier.

Nu moe en voldaan ons bedje op zoeken en nog enkele dagen werken en dan op naar hetgeen we ons op hebben voorbereid.

Met dank aan allen.